vineri, 22 iulie 2016

Iput o alta incarnare celebraO alta incarnare de-a mea celebra ca sa zic asa a fost ca fiica a faraonului Pepi I, care a trait in urma cu 2500 ani inainte de Hristos, cu prima sa sotie a avut un fiu mai mare si o fiica Iput, casatorita cu un frate care a ajuns mai tarziu si el faraon, deci in concluzie am fost faraoana. Am stiu dintotdeauna ca am trait in Egipt, dar nu m-am gandit ca am fost chiar faraoana. Am o mare pasiune fata de Egiptul faraonic, de altfel am si vizitat tara si cateva situri arheologice, cum sunt Karnak si Valea Regilor si bineinteles cele trei piramide de la Giza. Asa ca am vrut sa aflu daca eu am trait in Egipt si iata ce am aflat:


-         Pe mine ma poti vedea in Egipt la curtea unui faraon?
-         Te vad printesa, fata unui faraon, ai servitori, te interesau toalele si cum sa le schimbi si sa fie cat mai aurite. Avei bratari aurite si in cap agrafe aurite.
-         Eram frumoasa?
-         Da, foarte frumoasa.
-         Eram cunoscuta?
-         Scopul tau era sa fi frumoasa, nu aveai alt scop.
-         Sti ce faraon?
-        
-         Aveai si frati, un frate mai mare aveai, care iti spunea ca nu aveai nici o ocupatie decat rochiile alea. Aia nu erau asa preocupati de asta, barbatii. Asta era preocuprea ta. Aveai multe bratari, asta era preocuparea ta. Sunte-ti intr-o incapere plina cu stofe cusute cu fr de aur, erau aduse de undeva cu corabiile. Il vad pe fratele tau cum ridic o prte din stofa cu sabia. Tu erai subtire, imbracata cu rochie tesuta cu fir de aur, aveai cercei lungi si purtai tinuta de faran la ceremonii.
-         Poti sa il vezi pe faraon?
-         Il vad, dar nu clar, era cu conducerea, cu armata. Era aurit tot pe acolo.
-         Dar mama mea?
-         Vad niste capre, adica ea tinea evidenta. Ea tinea evidenta, sa fie alimentatie, mergea pe la grajduri, la capre, vaci, animale. Era organizata.
-         Numai un frate aveam? Mai mare?
-         Da, doar pe el il vad cum comenteaza. Era mai mare un pic. Tu aveai vre-o 16-18 ani cand te vad aici.
-         Poti sa vezi si mai tarziu?
-         Vad cum te-ai casatorit cu unul, dar pus de familie, nu il iubeai, tu erai indragostita de altul si nu il iubeai si el s-a casatorit cu alta pusa tot de familie. Nu stiu, dar parca familiiele hotarau cu cine sa va casatoriti, in functie de pozitie, nu din iubire. Te-ai casatorit atunci imediat la 16-18 ani. Ai avut si copii, dar nu stiu cati. Ai dus o viata de lux cu sotul, dar nu il iubeai, ai vrut sa il iubesti, ai incercat, dar nu l-ai iubit. Asta este. Nu l-ai iubit, dar nici acela pe care il iubeai si era casatorit cu alta, nu se iubeau. Cam nici care nu se iubeau aici. Toti erau pusi de familie, nu era urat sau se purta urat dar nu il iubeai, nici el nu te iubea pe tine. Asa era sistemul atunci, nu erau iubiri, rar se intampla sa se iubeasca, ca si acum. Majoritatea casatoriilor erau stabilite, ca la tigani.
-         Il stiu pe sotul acela in viata asta?
-         Nu.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu