sâmbătă, 28 martie 2015

Cu hipnoza se pot face minuni!

Hipnoza este cea mai rapida metoda de ocolirea factorului critic al mintii constiente si accesare a subconstientului, la care nu putem avea acces in mod voit, adica constient. In transa hipnotica percepem o acuta stare de relaxare, devenind puternic sugestionabili, dar cu toate acestea, sub starea de hipnoza nimeni nu ne poate obliga sa facem lucruri impotriva vointei noastre, sau sa experimentam ceva ce nu dorim.
Persoana aflata sub hipnoza este constienta in permanenta, fara a fi in stare de somn, iar desi suntem constienti, mintea noastra se focalizeaza pe un subiect anume la sugestiile sau sub indrumarea unui hipnotist, excluzand ceilalti stimuli exteriori.
Hipnoza are diverse aplicatii medicale si non-medicale:
-Dintre aplicatiile medicale care necesita interventia unui medic specialist putem aminti orice afectiune psihogena (generata de minte) de la gastrita,  ulcer, (cauzate de stres), alergii, colon iritabil, boli de piele (psoriazis, vitiligo, eczeme), fibromialgia, impotenta si frigiditatea, hipertensiunea arteriala, diabetul, la boli autoimune si auto-distructive cum este cancerul cu o rata de succes de pana la 80 %. Alte aplicatii medicale in care hipnoza a demontrat rezultate bune sunt bolile psihice ca fobiile, anxietatile, isteria, depresia, tulburarilor comportamentale, etc. Inca din anii 70 s-a demonstrat prin studii practice ca se poate modifica forma si marimea sanilor, de asemenea hipnoza se foloseste cu rezultate foarte bune in anestezii, in diverse tratamente, cum ar fi tratamentul durerii, si multor alte probleme medicale (si dentare).
-Dintre aplicatiile non-medicale carenu  necesita interventia unui medic specialist putem aminti slabitul, renuntatul la fumat, imbunatatirea memoriei si a atentiei, deprinderea abilitatii de a vorbi in public, imbunatatirea performantelor fizice si intelectuale, imbunatatirea respectului de sine si a imaginii personale, etc.
Tot in categoria aplicatiilor non-medicale intra si hipnoza de divertisment (spectacole),gasirea unor obiecte pierdute, relaxare, cunoasterea vietilor anterioare, experiente extracorporale, precum si inducerea unei stari de inalta constiinta soldate cu cunoasterea ghidului spiritual si revederea unor persoane dragi disparute aflate acum in planul spititual, etc.
In timpul
Deci este total gresita ideea ca in timpul hipnozei hipnotistul iti poate smulge anumite secrete sau iti poate face ceva rau fara acordul tau, de asemena toate cele 5 simturi (vizual, auditiv, tactil, olfactiv si gustativ) sunt de fapt mult mai ascutite, auzim si simtim mai bine.
Este gresita si ideea ca nu te mai poti trezi din hipnoza, poti iesi oricand din aceasta stare daca nu mai doresti sa urmezi instructiunile hipnotistului si iesim instantaneu, de asemenea la fel putem proceda cu sugestiile primite daca nu dorim sa le urmam, in cel mai bun caz tragem un pui de somp daupa care ne trezim mai revigorati.
Hipnoza nu este magie, este folosita de medici, psiholofi, stomatologi sau persoane specializate in acest domeniu, de asemenea nimeni nu a fost ranit sau a patit ceva in stare de hipnoza. Hipnoza a fost recunoscuta de AMA inca din 1958 si a fost folosita de multi profesionisti in medicina si psihologie de-a lungul a peste 200 ani in deplina siguranta si cu multe rezultate in tratarea a sute de mii de cazuri. Hipnoza

Un comentariu:

  1. Daca un "subiect"nu este in hipnoza profunda,cum putem avea incredere in spusele sale,cum stim ca nu minte?

    RăspundețiȘtergere